grainne, ty píšeš:
"No, ne že bych občas neřídila, ale rozhodně nehodlám dělat nic, s čím se neztotožňuju, za účelem výchovy a výuky svých potomků pro někoho."
nechci nijak kritizovat tvůj přístup, přestože mě trošku zaráží. je celkem pravděpodobné, že výsledek tvojí i mojí "výchovy" bude nakonec stejný.
nemyslíš ale, že samostatný jedninec, schopný nakoupit, uvařit, uklidit, vyprat, postarat se o sebe, prostě.... je vychován hlavně sám pro sebe? Bez ohledu na pohlaví? Já tedy své mužské potomky učím, jak to udělat, protože žádnej učenej z nebe nespad. (asi proto mě nerozhodí vtípek o uniformě pro mamánky). A o dobrovolnosti nemůže být řeč (zajímalo by mě, kdo v 15ti letech všechny tyto činnosti vykonával dobrovolně a ne proto, že musel). Prostě jsme si doma rozdělili oblasti úklidové činnosti a každý si dělá tu svojí. Když to někde vázne, zuřím. Častěji zuří manžel, je pořádkumilovnější. Zuřením dotlačíme potomstvo k akci, klidným asertivním opakováním ani náhodou. Nicméně, ani mě nehne,. abych si to radši všechno udělala sama....