... jak velké máš děti, Heleno?
Totiž u nás nic jiného než polovojenská výchova v lecčems fakt nefunguje. A to opravdu leccos fungovalo donedávka odmalička. Třeba čištění zoubků apod.
Poslední dobou? Připadá mi, že věci opakuji jak přeskakující gramodeska. Dneska jsem dělala generální úklid po asi 14-ti dnech, kdy jsem měla úplně jiné starosti a na nic krom mytí nádobí se tu v úklidu nesáhlo, ani jsem neměla čas prudit... A větší úklid nebyl asi měsíc.
Takže od rána jsem prudila, aby utřeli prach, vyluxovali, vytřeli, ... (kluci 13 let).. - UKLIDILI tam, kde to uvidím asi na první dobrou. Vyluxovali, taky tak asi na náměstí v pokoji. Já říkala od rána, že pořádně !! a vědí, jak to vypadá.
Měli smůlu, svlíkali postele, klepali klepačem, já utírala prach, kam nevylezou (sama nosím schůdky), povlíkali postele.. a TĚCH KECŮ??!
i manžela jsem vykopala odpoledne ven, když jsem napastovala podlahy.
Každý večer připomínám čištění zubů, mytí uší a často stříhání nehtů.
Vědí, že spodní prádlo, ponožky a trička se mění denně... dneska mi bylo sděleno, že má jenom jedno hezké tričko, co rád nosí a jinak žádné. Tak jsem ho donutila přerovnat skříň.
Jasně neděle. Venku byli oba asi 4 hodiny, tohle stihli kus dopoledne a kus navečer... ALE PŘIPADALA JSEM SI JAKO MAJOR DEBIL. Bez mého vzteklého výrazu to fakt nešlo. A jasně, můžu tam alergikům nechat bordel.