Po osolení vejce praskají klidně dál. Sůl jen způsobí, že vejce z prasklých skořápek nevyteče, že zůstane uvnitř. A když vejce vychladne, tak se opticky zacelí. Ovšem při barvení ty praskliny vylezou zase ven - díky barvě jsou hodně vidět a prasklinami také barva nateče dovnitř vejce.
Jediný recept na neprasknutá vejce - dávat je do vody ne z lednice, ale mírně ohřátá. Nedávat je do horké vody, ale studené a vařit pomalu, aby se teplota uvnitř vejce mohla vyrovnávat s teplotou vody (právě ten rozdíl teplot způsobuje prasknutí).
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.