| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

udělej to opačně... tj. PC není zakázaný, ale jsou určitá pravidla (kolik minut denně, za jakých podmínek atd.) - a bude za odměnu a v určité době. Tak jako večerníček běží v určitou hodinu, určitý počet minut, tak tak má u vás v domácnosti místo PC.
U nás např. televize je po večeři před koupáním. Když snědí rychle večeři, mají víc času na bednu...

... samozřejmě jsou vyjímky... v sobotu večer jsme se vrátili z dovolené, týden děti běhaly po horách, tak pak jsme v neděli vyklízeli, prali (to teda hlavně já) a relaxovali - tak to měly té obrazovky (TV/PC) víc než obvykle, prostě to byla změna (já jsem nakonec u PC taky proseděla pár hodin tříděním fotek atd.)... ale v běžném životě u nás obrazovky mají určité místo a omezení.

Jinak nenutila bych ho na sílu dělat nějaké úkoly když nemusí, malovat když nechce atd. Jemnou motoriku procvičí třeba i skládáním lega... a jestli ani to ne, tak zkuste nějaké složitější transformery - to jim zabere pár hodin, přeskládat to, pro kluky je to zajímavé, je k tomu (pro maminky nepochopitelný) návod - a ještě je to opravdu velmi "klučičí" a technické (ano, jsou to plastové příšery, ano jsou to opravdu pitomé filmy plné boje - ale v tomto případě alespoň pro mě účel světí prostředky).
Mám kluka a holku a kluk si prostě NEBUDE modelovat z modelíny, NEBUDE si malovat, NEBUDE sepisovat a ilustrovat pohádky jako holka. Tak holt mu pořizujeme klučičí zábavy - a je jich dost i mimo virtuální svět. Dřevěnou vláčkodráhu vystřídala elektrická - není tak flexibilní jako dřevěná, ale zase může strávit hodiny stavěním tratí. Zkuste jednoduché elektrické stavebnice, zkuste Roto, Merkura. ZKuste autíčka na dálkové ovládání, helikoptéry jsou ještě náročnější (nevím jestli je zvládne šestileťák)... prostě zkuste klukovi nabídnou jinou TECHNICKOU zábavu než PC.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.