Aky,
ani jsem tě nepodezírala, že bys to myslela zle.
Jen si zkrátka každá pod tím pojmem představujeme něco jiného.
Podívej, ke mně se oba ex chovali minimálně "slušně". Já si nenechám moc líbit. Kolikrát když tady čtu, v čem všem lidi žijí, tak si připadám jako rozmazlená princezna, která neví roupama co by. Protože mně by opravdu stačila jedna nadávka, aby se mi chlap totálně a navždycky zhnusil.
Podle mne to, v čem vidíš nedostatek sebeúcty je pouhá racionalita. Všichni např. víme, že internetové seznamky jsou plné nabídek od ženatých chlapů, kteří si hledají bokovky. A ti chlapi někde mají ženy, které dlouho netuší nic a někdy to netuší do smrti. Stejně tak víme, že existují nevěstince a že do nich muži chodí. I můj velice slušný a konzervativní přítel přiznal, že tam jednou s kamarády skončili po nějakém flámu, ale "nic nebylo, protože to tam bylo drahý". Já si prostě nenalhávám, že se takové věci NEDĚJÍ. Jistě bych byla ráda, kdyby se neděly mně, ale že se to stane prostě nelze vyloučit. Tak to beru věcně. To není o sebeúctě, to je o pragmatismu. Vím, že mi vadí paralelní vztah, vím, že mi vadí sprostota, násilí, ponižování, lež... možná mi vadí víc věcí než běžné manželce, které vadí nevěstinec.