Přidat odpověď
Já vůbec nevím, co tam s ním dělají. Měla se tam na to jít podívat paní ze speciálně pedagogického centra. Teď se s ní mám sejít kvůli komunikaci u mladšího, tak se jí zeptám, jestli už tam byla.
CO já vím, tak tam s ním 30 minut denně cvičí. S fyzioterapeutkou se domlouvám. Teď po lázních jsem jí zasvěcovala do nějakých změn ve cvičení a nového chodítka.
No, ale učitelky se mnou moc nekomunikují. Akorát, že si furt sundává naslouchadla. To já vím. To dělá i mě. Takže když si je sundá po druhé, tak už mu je nedají. Já už nevím co s tím. Děda kluků prý zase něco slyšel o voperování naslouchadel u dětí, co si je sundávají. Tak se na to chci zeptat nebo aby mě poradil co s tím dělat. Už má nová naslochadla několik měsíců a je to furt stejné. Potom mu mixují jídlo. Já jsem jim říkala ještě jak provádím nácvik kousání, ale oni mu myslím místo toho dávala spíš normálně na lžičku kousky, ale to je k ničemu, protože ty jen polyká. Chápu, že tam na to není čas. Není tak jediné dítě. Hrneček jsem jim donesla. Teď se mě ptali na vysazování na záchod. S tou komunikací asi nic nedělají. Myslím, že tam na to nemají pomůcky. Já doma s ním zkouším práci na iPadu, ale to bych mu s sebou nedala. U toho se mu musím maximálně věnovat a neustále ho sledovat. Dávala jsem žádost do občanského sdružení Dobrý skutek o nějaké komunikační pomůcky pro děti, ale teď budeme čekat než na nás přijde řada. Taky v SPC nic moc na půjčení nemají. Vlastně spíš nic než něco. Oni i v té školce mají snad jedinou zdravotní židli v které Patrik neumí sedět.
Myslím, že pobyt prodloužit nejde. Páťa po obědě nespí. Rušil by ostatní děti. Za rok půjde do školky kde by to mělo být myslím na 6 hodin denně. Já stejně budu muset hledat nějakou práci, protože i speciální školka bude něco stát. Nejspíš víc, tak stacionář. Prodloužení rodičovské do 7 let je teď možné jen do 3 let dítěte a pochybuji, že by mi na mladšího dali PnP.
Zatím se začínám připravovat na jednu práci z domu, ale ještě nevím jestli to vůbec půjde. Moc by mě to bavilo, ale je u toho zatím tolik starostí, který nevím, jestli zvládnu.
Předchozí