Mab, trochu nechápu ten nesouhlasný tón, já mám dceru "bezplenkačku"
Ty nebohé děti bez plen, to byla samozřejmě ironie speciálně pro bugaboo
Souhlasím s tebou, že za západním trendem plenkovat do 4 let i déle je lenost rodičů + taky výrobcům plen se to náramně hodí. (Skoro každé) dvou-tříleté dítě se dá citlivě odplenkovat, jaképak tlačení na pilu.
Trpěla jsem inkontinencí v těhotenství a mohu potvrdit, že jsem se těšila, až to budu mít po porodu (opět) pod kontrolou
Žádné pomůcky jsem nepoužívala, ale samozřejmostí bylo se vždy po něhodě převléknout. Přebalují matky své jednorázově balené děti po každém počurání? Těžko. Ale pokud ano, není to zbytečné, aby dítě nosilo celý den a noc suchou plenu?
Mab, když moje matka mi říkala, že moje sestřenice byla strašně šikovná, byla velmi brzy, možná už v roce bez plen. Tak jsem se ptala tety, jak toho dosáhla, a ona přiznala, že po období, kdy se dařilo, přišlo další období, kdy se sestřenka začala zase počurávat. Jenže tetě se už nechtělo k plenám vracet, takže jí párkrát dala na zadek a bylo po plenách. Teta je fajn ženská, a toto mi vyprávěla bez známek studu - vyrozuměla jsem z toho, že to byla v té době celkem běžná praktika