´Kdysi kolovala nějaká historka, co si v šátku mimino ublinklo a vdechnutím zvratků se udusilo, nebo nějak podobně. Já v šátku odnosila tři děti ve všech možných polohách a neumím si to představit. Protože vždycky jsem přímo na svém těle cítila pohyb hrudníku dítěte při dýchání. Třeba u nejstaršího, který v prvních měsících v hlubokém spánku občas dělal "přestávky" v dýchání, mě jakékoliv narušení dechového rytmu okamžitě zalarmovalo ke kontrole dítěte. Fakt jsem nakloněná věřit spíš tomu, že je to urban legend nebo, že příčinou úmrtí byl SIDS, který se ale stává i v postýlkách a kočárech.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.