Ahoj,
mám těhotenskou cukrovku. Nařídili mi přísnou dietu (přesně odvážené porce v pravidelných intervalech, hodně omezený sortiment potravin) a zatím 1x denně inzulín.
Chtěli jsme jet v červenci na pár dní na dovolenou (po vlastech českých, moravských nebo slovenských). Sháním praktické rady, jak to organizačně zvládat. Už teď doma mám pocit, že celý den jen vymýšlím, chystám nebo konzumuju jídlo. O dovolené bych si ráda něco užila, ne jen se motala kolem jídla, tentokrát nejen pro sebe, ale i moje chlapy.
Byli jste někde, kde vaří i dietní stravu? Pokud jste chodili po restauracích, dávaly jste si normální jídlo a "nedojedly" nebo se jen napily a pak si někde bokem snědly svoji připravenou krabičku? Jak organizačně zvládnout intervaly mezi jídlem? Když půjdu někam na jídlo, tak jim těžko nařídím, že chci, aby bylo na stole přesně v určitou dobu..
Prostě si to neumím moc představit, ale zase nechci malochovi kvůli "té blbé cukrovce" úplně zrušit dovolenou.
Prosím o rady, zkušenosti, nápady, brainstorming, já si to pak přeberu....
Moc díky všem .