| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Pokud má ty problémy, které uvádíš, pak ti asi jako matka zdravých dětí nedokážu poradit. Já jen že mám děti dvě, tudíž mají denně mnoho příležitostí tady to půjčování věcí trénovat, a stále to ještě nemají plně natrénováno - takže trpělivost ~;(( A určitě jasná pravidla: když dá něco z ruky, už to není "jeho" a může si to kdokoliv vzít. Když chce něco, co má někdo jiný, je třeba si pěkně říct (syn nemluvil do 3a 3/4, takže šmidlal dlaněma o sebe). I když si jeden pěkně řekne, není povinností toho druhého mu tu věc dát - to je u nás největší problém, dcerka si užívá, že má něco, co je žádané, a nechce to hned dát, i když už to nepotřebuje, no prostě... trpělivost ~;((

Mluvím o půjčování, ne o obraně. Pokud to děti nezvládají a jeden druhému věc bere a nastává rvačka a řev, zasahuju. Ale lepší je tomu předcházet a naučit je, jak spolu komunikovat a sdílet. Vlastně neučím děti, jak se bránit, protože podle mě na sebe prostě nesmí útočit ~d~. No a když už se stane a jeden druhému ublíží, musí se omluvit, pofoukat, pohladit, udobřit se. Jo, tomu je učím - aby se ohradily: "to mě bolí", "to se mi nelíbí",...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.