Ananto,
ale v MC nejsou pro děti, ale především pro maminky, které potřebují sociální kontakt a nemají ten přirozený, třeba proto, že mají rodinu stovky kilometrů daleko. Srovnání s vesnicí má své opodstatnění v tom, že na vesnici jsou si lidé celkově blíž, nemusí být ani příbuzní, ale znají se, i když třeba nekamarádí, tak je něco spojuje. Tohle prostě běžná městská maminka nemá, ani pískoviště (hřiště) to nenahradí, protože neumožní na chvíli nechat dítě dělat si něco jiného pod dozorem někoho jiného a chvíli se věnovat svým zájmům. Mateřská centra nejsou herny pro děti, ale místo na setkávání pro maminky, které o to stojí, s tím, že pro ty děti je připravená hlídací služba nebo organizovaná zábava.
Víš, ono je snadné kritizovat a odsuzovat něco, o čem nic nevíš, a ty evidentně nevíš ani ten základ, tedy komu je MC primárně určeno
. Srovnání s KFC je opravdu MIMO.
Mimochodem, mně mateřská centra neoslovila, protože moje zájmy se pohybují jinde, než běžná MC nabízí. Ale byla jsem to vyzkoušet, protože odtržena od rodiny většinu dne sama a bez kamarádek (těch nebyl nikdy dost a protože jsem si pořídila děti poměrně mladá, dost se naše cesty rozešly) jsem se opravdu necítila dobře. Ovšem to, že mě tento druh trávení času nenaplňuje neznamená, že budu maminky, kterým to vyhovuje, hodnotit jako konzumentky a supermatky, co musí ty své andílky nacpat všude....