Ahoj Helčo
Ellí mluvila ve 2 letech ve větách.. Denni má svůj čas na úplně vše, tudíž i na mluvení... spojuje to co umí do jednoduchých vět typu "já bááá tam" (jakože tam spadnul) apod.. mluví máma,táta,bába, když chce tak i dede jakože děda, bééé, bůů, čičí (ale jen když má náladu, jinak je to taky béé), mňam, ho (hop nebo hou, dle situace), papááááát (velmi oblíbené a frekventované slovo), báá (bác), bléé (vyjádřwní vylučuvání se, jsme již bez plen), ee - většinou tak říká Ellence, ale babičky do něj hustěj že dělal ee, tak v tom má trochu guláš, ale někdy se trefí že teda ee je že kadil).. jo a ještě brrrm brrrrm - auto.. pakmá sovje slovo "ma" a to znamená pití, dříve to bylo úplně vše
jo a nanana - zpívání věta "máma nanana" zní poslední dobou stále = musim furt zpívat
odezírá ze rtů, myslím, že mluvit začne brzo, snaží se, ale našpuit tu pusinu mu moc nejde jak by chtěl...
synovec - o týden mladší než náš kluk - říká jen táta, auto, haí (hačí nebo hají).. to je myslim vše,ic jiného jsem o říkat neslyšela, kromě toho že mi neustále ječel do ucha...
takže si myslím, že s Vaší slovní zásobou jste celkem v pohodě amluva přijde!!