| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Májo, napíšu mou zkušenost.
Na vyndání mandlí jsem byla 2x.
Poprvé mi byly cca 3 roky (jen nosní mandle) - to si nepamatuju skoro vůbec, jen že mě pak moc bolel krk a že jsem na něm měla obvaz, který mi pořád padal - řekla bych, že je to moje první vzpommínka vůbec, kterou mám.
Podruhé mi bylo 10 let (nosní, která znovu narostla +krční mandle) krčnía bylo to dost strašné. A to jsem byla "starý nemociční harcovník".
Zákroky na ostatních dětech jsem tedy neviděla, ale to, co jsem zažila sama nebylo vůbec příjemné: musela jsem si sednout na zřízence, který mě držel ruce a nějak i nohy (jak, to už si nepamatuju), protože jsem odmítala otevřít pusu, páčil mi doktor zuby železnou špachtlí a když bylo potom po všem a já se probudila večer v posteli, zjistila jsem, že když piju, vrací se mi část toho, co vypiju, nosem ven.
Zákrok se moc nepovedl - i s mandlemi mi odstranili dost velký kus okolní tkáně.
Hooodně dlouho trvalo, než mi tkáň alespoň jakž takž dorostla. Ještě před cca 20-ti lety nad tím ORL lékaři kroutili hlavou. První dny byly nejhorší, než se to trošku zahojilo. Nicménně spoustu let trvalo, než se to spravilo úplně. Ještě v cca 20-ti letech (tedy 10 let po operaci), pokud jsem pila hltavě, cítila jsem tekutinu v nose.

Nejkurioznější je ovšem, že to co jsem podstoupila v těch 10ti letech bylo úplně zbytečné - při hospitalizaci na ORl jsem dostala zápal plic a putovala tedy pak na dětské, kde se zjistilo, důvod proč jsem neustále nemocná a mám rýmy není problém s již vytrženými mandlemi, ale alergie.
Moje operace tedy nejen že byla úplně zbytečná, ale vzledem k tomu, že jsem alergik i naprosto kontraproduktivní. Od té doby mám velké problémy s náchylností ke ztrátám hlasu a s bolestí v krku vůbec.... už jsem si s tím užila tolik trápení....

Nicméně vrátím se k tvojí otázce - ano, já bych svému dítěti určitě nenechala vytrhnout mandli bez narkózy, pokud by to bylo nutné. Zákrok bez narkózy v tomto případě opravdu považuji za nepřiměřeně bolestivý a psychicky zatěžující.
o nutnost tohoto zákroku bych ale musela být velmi důkladně lékaři přesvědčená a musela bych mít přesně vysvětleno a objasněno, že opravdu není žádná jiná cesta.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.