| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Medu, já myslím, že tady směšujeme dvě věci.

Jedna je, že řada dětí se cítí ukřivděně, když se rodiče nechovají podle jejich představ (tj. nehlídají a nepomáhají tak často/ochotně, jak by si děti přály) - to je jeden level, o kterém mluvím já a patrně i Hanka.

Druhá je ta, o které mluvíš Ty - že i rodiče se mohou chovat ke svým dětem neomaleně, manipulovat, citově vydírat a nárokovat si jejich pomoc i v případech, kdy by si mohli pomoci sami a ty děti to zatíží.

Babičku z Tvého příkladu samozřejmě neznám osobně, ale měla jsem tu "čest" s podobným chováním - může to být způsobeno řadou věcí, mimo jiné i stařeckou demencí.

Mně se v takovém případě osvědčilo být zdvořilá, ale pevná a nenechat se citově vydírat nebo vmanipulovat do toho, abys udělala něco, co nechceš. Vůči hloupým řečem (viz to, co babička říkala ohledně vašich dětí) se důrazně ohradit, ale pokud to jen trochu lze, nebrat si je vnitřně k srdci (třeba si říct, že ten člověk už je napůl dementní a hovoří nesmysly). Pokud by něco takového řekla před dětmi, tak jí natvrdo říct, že takové řeči se mi nelíbí a nebudu je poslouchat.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.