Přidat odpověď
souhlasím s ecim,
a taky u nás syn 10 let, teď přes léto - výměnou za neomezený kredit na PC - má své povinnosti - pokud je umytá myčka, či nějaké umyté nádobí na lince utře ho a poklidí, vyklidí myčky, vynáší odpadky včetně recyklovaných dle potřeby, má ustláno a poklizeé své věci, poklízí vyprané a poskládané prádlo sourozencům (mladším), které nachystám u nich na stolek a minimálně 2hodiny denně musí být venku (to bývá víc, ale někdy má sklony k tomu, že by seděl u PC a to nechci)
Jinak bez řečí udělá oč ho požádáme - např. my vytáhne vysavač, utře si prach v pokoji, nebo zajde pro drobný nákup, pohlídá brášku, který spí když jdu do práce, venku pohlídá mladší ségru.
Já to beru tak, že pokud chce jisté výsady a mezi ně PC počítám, tedy pokud chce aby se s ním jednalo jako s velkým, musí mít i určité povinnosti a držet slovo.
Nevidím na tom nic špatného - prostě musejí se dělat i věci, které člověka nebaví.
Mě taky např nijak extra nebaví každý den jim vařit a prát a přesto to dělám.
5,5 letá si musí uklízet hračky, pokud tu má kamarádky a nadělají nepořádek, tak to samozřejmě taky uklidí
2 letý v rámci svých možností - ale on je dobrý, když poprosím staršího bráchu aby po něm posbíral duplo, tak malej už vidí a přidá se k němu a pomáhá, nebo uklízí sám dřevěné skládačky, to ho teď hodně baví
Jako nejsem dráb, dost často jim i pomáhám - že prostě večer jdeme a poklidíme to všichni spolu, ale ne že já uklízím a oni nic nedělají.
Předchozí