Přidat odpověď
Jedno dítko jsem měla spavé už od samého začátku a druhé se budilo do 14 měsícu po 2-3h. Ale prostě jsem tak nějak zavedla, že tak kolem 19h bylo koupání a pak ukládání od 20h už prostě jsme byli v posteli a nerozsvěcela jsem, jen nakojila a žádné hraní a dovádění. Výměna plínky, kojení. Starší měl teda takový režim, že usínal, pusinka, pohlazení, písnička a šla jsem. U mladšího mi bylo líto, že si přes den tolik nepohrajeme, jako jsem si hrávala se starším neb jsem prostě neměla nic jiného na práci a páč chodili spát oba v 8h, tak jsem přečetla v posteli pohádku a pak tam s nima byla, dokud neusnuli oba a mladší spal taky s námi v posteli. Tak nějak jsem měla potřebu ho mít vedle sebe, když přes den nebylo tolik času.
Ale jistě to není zaručený recept. Nám to prostě tak vyšlo a vyhovovalo a já si hodně věcí dělala po 8h, když kluci spali. Dneska to mám taky tak. Ob den chodí spát po obědě i starší, tak že to šuruju, vařím, žehlím a večer po 8h je u nás taky klid, tak že rovněž dělám co je třeba a nebo si jen tak s manželem uděláme hezký večír jen pro sebe.
Předchozí