"Já naopak na návštěvy nejezdím vybavena ručníky a když není, požádám o něj"
Extchánovci, to bylo dílo. Hodní lidi, to jo, ale teda s hygienou se fakt nemazali. Za těch téměř 20let, co jsem byla vdaná, v koupelně visel JEDEN!!! malý ručník, kterým se utírala celá rodina od hlavy až k patě, vč. tlapek psa, když přišel zvenku. Poprvé, když jsem si zapomněla ručník, a požádala extchyni o nějaký, podívala se na mě překvapeně a pravila "Dyť tam JE!" (Utěrku měla též jednu a utírala s ní...no, všechno
včetně jednou poblinkaného Pepíčka (a pak ji zase pověsila zpátky), to už jsem nerozchodila. Záchod, na ten jsem u nich radši nechodila vůbec, to bych nedala.
Taky mě nikdy neměli rádi za to, že jsem "citlivka" - třeba nechápali, proč nutím dceru, aby si po použití WC myla ruce - oni si je nemyli ani po WC, ani po příchodu z venku, ani po návratu z vlaku..."dyť se nikde neušpinili".
Samozřejmě, že první, co jsem udělala, že jsem tchyni darovala sadu krásnejch utěrek a ručníků...logicky je nikdy nepoužila, "tamty jsou přece dobrý". Kartáček měli jeden, všichni dohromady, s úplně vypelichanejma štětinama, a čistily se s ním plesnivé spáry v koupelně, boty...všechno.