| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Eleonor, mé děti nejsou vychány "špatně", jen určitým způsobem. Jsou spořádaní, živí se prací, vychovávají děti. Zřejmě mě i mají rády, jen je jiné, jak to dávají najevo. Jsou inteligentní, se svým životem zřejmě spokojeny.

Že já vidím v jejich životech budoucí problémy, že mi je líto uhoněné dcery a čekám, kdy se ozve snacha, která si dosud neuvědomuje despotismus v povaze mého syna - toje jiná věc.

Prostě každý nějak žije a považuje to třeba i za správné, ostatní se ze stejného třeba zděsí. Mé děti svůj život jistě považují za správný a za šťastný, otázka je, co bude po letech.

Vím, že komerční péče má svá úskalí, ale stejně jí dávám přednost. I vzhledem k tomu, že mé děti mají právo na svůj život a nechci, aby se kvůli mě jednou nějak obětovali - má prostřední dcera by toho byla schopna. Také je nutné zvolit správnou komerční péči - např. v prostředí domova s placenými pečovatelkami, upraveným protředím pro starého člověka (ale to je i pro mě zatím jen mlhavá představa - ale zažila jsem to v širší rodině a bylo to vyhovující - dokud se dětem nezželelo financí, které nakonec mohly využít jinak, než za péči o nemohoucí maminku a tuto péči samy změnily na ústavní a méně ekonomicky náročnou).

Pokud jde o to, že jsem se půl na půl podílela na výchově svých dětí, s tím naprosoto souhlasím. Trvalo mi moc dlouho přijít na to, kde jsem udělala chybu. Můj psycholog říká, že jsem chbu neudělala, že jsem se nikdy neměla potkat s jejich otcem. Podstata spočívá v tom, že i kdybych nakrásně se chovala, jak mi tady všichni radí a byla důrazná a vymezovala si svůj prostor (někdo to tu nazval "nenechala ze sebe dělat kus hadru"), tak bych stejně byla nešťastná, protože takové chování není v mé povaze a musela bych se do něj celý život nutit - tudíž bych stejně z toho způsobu života měla problémy.

Ano, chyby.. mohla jsem se chovat jinak, ale v tom prostředí to prostě nešlo.. Nemám na to povahu - otec mých dětí je dominantní, majetnický a velice inteligentní, hysterický a emočně labilní. Těžký soupeř. Zvlášť, když takového člověka milujete a nechcete s ním bojovat...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.