| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Tak v prvé řadě určitě se snažíš co to jde - toto hodnocení tě bude dostávat jen hlouběji. Osobně bych se na to zkusila jen podívat jinak. Ty máš určitou představu toho co chceš stihnout atd. Na druhé straně je dítko, které má naprosto stejnou a jasnou představu a vnitřní motor. Naučit se žít v naší společnosti tak aby přežilo. A to se naučí nápodobou. Vy musíte dle mého najít jen formu jak to skloubit dohromady, jelikož věř, že touha dítěte je někdy mnohem silnější než naše. Ono chce vyrůst, a v tomto věku být jako mamka a táta - k tomu patří vše si osahat, ocucat, vyzkoušet. Je to nejlepší čas, kdy dítěti předat mnoho informací a jsou nad všechny možné hračky. Chápu, že je to složité, ale dle mého když najdeš grif jak na to, mnohé se usnadní a to velmi, navíc i do budoucna. Dítě se velmi hodně učí tím, že odkoukává - a pak napodobuje. S jedním dítkem je mnohem více prostoru. Já třeba mnoho věcí dělala tak, že jsem si jí posadila do židličky vedle mne a dle věku jí dávala různé věci, misky atd. později třeba banán a plasťák a ona vedle mne krájela. Když jsem vyndavala myčku, vyndala jsem jí vnitřní díl a třídila příbory. Než to měla, vyskládala jsem celou myčku a přetřela linku. Později začala myčku vyndavat sama - a já stihla jiné věci. Stejně tak jako třeba prádlo do pračky - než to nastrkala, stihla jsem ji uklidit. Dnes třídí prádlo a zapíná pračku sama - baví ji to a já třeba ustelu postele. Vím, že to ze začátku trvá, ale vrátí se to. Dnes ve 4 letech pokud někdo u nás peče, je to dítě. Připravuje občas i jednoduchou večeři - protože jí to prostě baví. Časem najedete na systém a věci budeš mít mnohem rychleji a dítě se zabaví, něco naučí a jste spolu. Takže já bych se spíše zaměřila na systém, jak to zvládnout společně a rychleji a pak si třeba přečíst pohádku. A pokud dítě spalo, zásadně jsem relaxovala! Jo a večeři jsem dělala jak někdo psal, když přišel manžel a nebo byl chleba a žijeme ;-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.