Ahoj, nejspíš máš tenhle problém už vyřešený, nicméně mi to nedá
Sama jsem vystudovala konzervatoř a 13 let působila jako pedagog. Dnes je situace taková, že je víc učitelů než žáků, ne každý si může dovolit dětem platit zušku a každý pedagog se proto snaží své žáky udržet. Pokud to neumí, má smůlu a končí. Aspoň tak to bylo na školách, na kterých jsem já působila. A ujišťuju tě, že se žádný ředitel s nikým moc nemazal, nešlo, rodiče si stěžovali, učitele si zavolal na kobereček, dal mu napomenutí a když se to nezměnilo, doporučil mu, aby změnil místo nebo i profesi.
Jinak místo učitele na zuš je dneska dost problém sehnat, já na škole skončila z důvodů stěhování do Prahy a už jsem místo nenašla, i když jsem tedy s dětmi pracovat dokázala a tohle by se v mé třídě stát nemohlo.
Trh práce je trh práce, takže bys , pokud jsi to neudělala, měla zajít za ředitelkou a podat stížnost na chování pedagoga a požadovat přeřazení k jinému pedagogovi. Pokud neuspěješ, dcerku bych prostě ze školy odhlásila a našla si jinou školu, případně pedagoga soukromého, o které dnes už není nouze.
Buď ráda, že má dcerka o zpěv zájem a nedopusť, aby jí nějaká k..... odradila. Není až tak těžké dítěti znechutit činnost, která ho předtím bavila. A nejen činnost, i hudbu jako takovou.