| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Nie som si istá, či robím dobre, že sa o tom rozpisujem na Rodine, no keďže ma zaujímajú aj názory "zvonka", pokračujem v písaní...

Syn - školkár - začne chodiť do prípravky. Prvé dva ročníky v školke tam nemal žiadneho bližšieho kamaráta, a až v treťom sa trochu "rozkukal", a zblížil sa s 2 dievčatami, ktoré k nám chodili aj na návštevu, a s chlapčekom, ktorý síce u nás nikdy nebol, ale viem iste, že v školke si spolu hrali, a syn sa tam kvoli nemu aj tešil.
Bohužiaľ, všetky tieto deti preskočili prípravku a nastúpia do školy. Možno plaším zbytočne (zvlášť z Vášho pohľadu), ale ja si neviem predstaviť, ako to bude teraz asi prebiehať..? Syn je na svoj vek dosť sociálne zaostalý, a hoci túži po spoločnosti detí, nevie s nimi nadvazovať kontakty, a na seba upozorňuje tak, že buď zo seba robí šaška, alebo ich zlobí (napr. zbúra stavebnicu). Bola som šťastná, že sa konečne zblížil aspoň s niekým, s kým sa dokázal normálne hrať, nehanbil sa, a nemusel na seba upozorňovať šaškovaním a zlobením.

Posledný školský rok som každý deň po školke čelila jeho vytrvalej (a snad 10x opakovanej) prosbe: "Já chci mít doma nějakého kamaráta... Prosííím, zavolej k nám někoho...". Takže sa u nás "točili" tie 2 dievčatká.

Čo bude teraz? Samozrejme, je možné, že sa zase s niekým zblíži, a ja plaším zbytočne. Tiež je možnosť ísť na detské ihrisko a tam stretávať detí. Lenže v prípade čo len trochu horšieho počasia tam nestretneme nikoho, to už mám overené..

A tak mi napadlo - keď už tak veľmi túži po spoločnosti detí - prihlásiť ho na vačšie množstvo mimoškolkových aktivít - krúžkov? Kľudne na každý deň? Samozrejme, vybrala by som nenáročné krúžky zamerané na hravú formu pohybu a pod., a hlavne po dohode s ním. Nie som ale zástancom nadmerného preťažovania dieťaťa, ani nemám žiadne ambície, aby sa v tomto veku (5,5r.) nejak zvlášť realizoval. Manželovi sa nepáči myšlienka, aby syn navštevoval 4-5 krúžkov týždenne, ale konečné rozhodnutie nechá zrejme na mne.

Zaujíma ma Váš názor - mám už dopredu "pripraviť podu" a umelo mu vytvoriť spoločnosť detí, mám ho k nim "dokopať" (to zn. tie krúžky), alebo to nechať tak, voľne plávať, a možno sa stane to, že voľné odpoludnia sa nám nejak "samé" vyplnia a ja nebudem denne vystavená prosbe o "nějakého kamaráda"?

Mám v okolí nejaké kamarátky, ale všetky majú minim. o rok mladšie dcéry, a ja viem, že syn už viac začína tiahnuť k chlapcom, holky berie ako "núdzovky", no bohužiaľ sa zdá, že na chlapcov akoby "nemá"...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.