Přidat odpověď
a proč to zrovna musí být kroužky každý den? Proč nemůže mít jeden? Jinak nacpat dítě do kroužků a školek, aby "neotravoval s kamarádem" mi přijde řešení sice pohodlné, ale ne nijak přínosné. On nepotřebuje být s třiceti dětma ve školce a každý den s jinými patnácti na kroužku. On má potřebu toho KAMARÁDA.
Takže až ho budeš vyzvedávat ve školce, optej se, s kým si den den hrál a pozvi. Třeba se v prvních dvou třech případech netrefíš, ale myslím, že pak můžeš najít někoho, s kým si bude hrát a koho bude mít rád.
A rovnou stanovte pravidla, že kamaráda si může pozvat "každou středu" a je to. Když bude žádat kamaráda v pondělí, tak mu řekni, ne, je pondělí v pondělí máme moc jiné práce.
Nevím jak moc vstřícná je paní učitelka, ale třeba by ti i ona dokázala dát typ na dítě, s kterým se tvůj synek dobře snáší.
Mám doma trošku exota a vždycky tíhne ke klidným dětem, kterých bych si já sama nevšimla (člověk si všimne spíš sympatického rošťáka, než zakřiknutého dítěte), ale on protože je exot, tak potřebuje někoho, kdo už nebude přilejvat olej na oheň, ale kdo to všechno bude tlumit a snášet jeho výlevy. Vždycky mi to přijdou takové trošku pomalejší děti, většinou mladší (syn je podzimní, šel o rok později a jeho kamarádi jsou jarní letní děti, co šly "normálně" - tj. o těch 9 - 10 měsíců mladší).
Předchozí