Pro českou společnost je záliba v titulování všeho druhu charakteristická. Dánové si tykají všichni všude. Tykat si s dětmi jsme měli v práci zakázané, ale i kdyby nebylo, do tohohle druhu průkopnictví bych se nepouštěla. O čem jsem s dětmi víckrát mluvila, a co se jim vesměs líbilo, byl způsob oslovovní učitelů v Německu, kde se říká pan/paní a jméno. Myslím, že v Británii je to podobné. Osobně mi to přijde lepší a tak jaksi i důstojnější než pančelkování. Tykání by mi v principu nevadilo, ale osobně se bojím, že by na to nejen česká škola, ale i celá společnost musely fungovat jinak.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.