Ahoj, vegetariánka nejsem, ale jsem přesvědčená, že masa se jí u nás neúměrně mnoho a měli bychom se vrátit k tomu, že maso je sváteční jídlo, které si člověk dopřeje pouze občas.
Takže vařím převahu jídel bezmasých.
Na bezmasé recepty z tuzemských surovin není zlá (již postarší) Česká kuchařka bezmasá - je ovšem třeba povznést se nad úsměvný detail, že autor nepovažuje slaninu za maso
- ale je to tam jen pákrát, většina jídel je tam skutečně bezmasých a využívají tuzemskou zeleninu. A recepty dávají chutné výsledky.
Potom knížky Pavly Momčilové - ne vždy mi sednou recepty jaksi kulinárně, ale zas jich produkuje opravdu hodně, takže vybrat se tam dá.
No a pak /děsně nenáápadně!
) upozorňuju, že naprostá většina jídel v mé kuchařce je bezmasých, dodržuju své přesvěčení, že maso jíst opravdu jen občas, takže poměr receptů odpovídá, bezmasých je přes 200