| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

no, osobně se k tomu přikláním taky~;)~j~
můj synek to má jasně po mě~b~ a ještě taky krevní skupinu.... jinak je to totiž celej tatínek~t~
Nicméně fakt je, že můj muž taky v 5-ti letech četl a psal a taky má výbornou paměť.
Tchýně (učitelka) nicméně tvrdí, že náš syn, její vnuk, fakt není žádný průměr (ona ho tedy nekriticky zbožňuje, to je fakt) ale v podstatě celá rodina se shoduje na tom, že on není průměrnýse jen tak nevidí....
I manželova sestřenice, která má 2 holčičky, mladší je stejně stará s mým synkem, říkala, když ho v 18-ti měs viděla a on jí předváděl ty čísla a abecedu a vlastně ještě ani pořádně nemluvil, že nevidět to na vlastní oči, že tomu neuvěří...

Ale teď vážněji: opět moje vyčteninky - před cca rokem jsem četla článek, kde nějaká paní z Mensy, mluvila o IQ a vysvětlovala principy dědičnosti - že prý dědičnost v tomto případě nehraje až takovou roli. Prý má IQ všeobecně tendenci směřovat k průměru, tedy dva mimořádně nadaní jedinci budou mít potomka s IQ spíše nižším, než mají oni sami a stejně tak je prý i velmi pravděpodobné, 2 lidi s IQ dejme tomu 100 budou mít dítko, které je na tom lépe, než oni sami....
Moc pěkně to tam vysvělovala- něco jako zachování druhu - že příroda potřebuje mít spíše spoustu jedinců v průměru, než aby to IQ v populaci lítalo nahoru a dolů, to je pak na houby vzhledem k přežití...
Znělo to dost logicky.

Tohle mě velmi zaujalo, musím tedy říct...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.