| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Také souhlasím, přistupovat k dítěti individuálně, ale neomlouvat diagnozou.
Z praxe - dnes jsem syna vyzvedávala ze školy a z ničeho nic začal brečet (nebo spíš řvát), že se mu rozvázala tkanička. On s těmi tkaničkami hodně bojuje, každé zavázání je pro něj úsilí a ona se rozvázala... Takže jsem mu řekla, že se kvůli tomu nebrečí (víc jsem o brečení nemluvila), řekla jsem mu ať jde stranou a nepřekáží dětem, co vychází ze školy a znovu si tkaničku zaváže. Samozřejmě nechtěl, chtěl, abych mu ji zavázala já, ale neustoupila jsem, že ji zavázat musí, jinak neodejdeme (samozřejmě s vysvětlením, že si na ni šlápne a upadne). Tak ji zavázal. Vím, že zavázat tkaničku dovede, tak to prostě bude dělat, moje boty to nejsou. A jeho projev emocí (brekot) řeším jen tak, jak jsem napsala a už se k tomu, že udělal před školou hysterák kvůli tkaničce vracet nebudu. Důležité je, že ji zavázal, vysvětluji, že když si je bude denně zavazovat, půjde mu to líp atd. Prostě řeším problém a ne Kubův nepřiměřený emoční výlev.
Ono se to snadno píše u sedmiletého, se kterým je domluva a který řekne, proč se vzteká a co se mu nelíbí. Je to procházka růžovým sadem proti tomu, jak se choval ve třech a ve čtyřech, kdy to z něj člověk prostě nedostal, proč se vzteká, řičí a mlátí všechny kolem... ~d~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.