| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

mám tři děti, 10,5,5 a 2 roky, všechny rozhodují za sebe, ve věcech ve kterých to je možné.. je prostě možná volba.. kde volba není možná, tak prostě rozhodnu já a snažím se vysvětlit proč to bude tak a tak a proč to je zrovna te´dka nutné.

Následky si taky nesou sami.. chce jíst jez, nechceš jíst nejez.. nic místo toho, další jídlo v tolik a tolik...

nevidím v tom problém... pokud se dítě rozhodně.. a nemyslím žím třeba jídlo - myslím žím tu školku - tak pokud už by byl odhlášený oběd, tak by nešel.. pokud by ale oběd odhlášený nebyl a dítě by ráno chtělo do školky jít, tak bych asi jít nechala.. to totiž mi přijde, že toto rozhodnutí stejně moc přirozených důsledků nenese.. a obráceně, možná kdyby dítě se rozhodlo, že do školky půjde, ale ráno projevilo zájem zůstat doma se mnou, asi bych ho doma nechala a spolu bysme zašli pěšky do školky pro oběd..

nevidím v to problém, mě tato moc o sobě sama rozhodovat hodně pomohla s dcerkou 5,5 , která má ADHD a hodně mě to naučilo.. naučilo mě to i lépe pracovat se synem 10 a teď se synem dva a kousek - ten se takměr nevzteká a to je teda temperamentní až dost.. ale ta možnost rozhodování ho uspokojuje.. takže to vnímám spíš pozitivně a myslím, že i děti

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.