V první řadě bych chtěla říct, že jde o téma, které nemyslím vážně
Jde o zamyšlení a trochu nadsázky nad chlapským: "Ty jsi jen doma, já musím makat" a "To je tvoje práce se o ty děti starat". Občas se (nejen) tu setkávám i se stížnostmi na mandžy z kterých vypadlo: "Já ti pohlídám děti" nebo "Já ti pomůžu vysát/vyžehlit/umýt nádobí."
Jaká je náplň práce ženy na mateřské, rodičovské, za co je vlastně "placena"? Jak to vnímáte vy? Je povinnost ženy na mateřské/rodičovské i něco jiného než pečovat o děti? Krmit, umývat a česat mandžu? Na co má vymahatelné právo?
Mě mandža povinuje objednáváním ho k lékařům, bo on nemá v práci čas, což je sice fakt, ale já mám zas fobii z telefonování cizím lidem, tak to u nás dopadá všelijak, už 2 měsíce nás objednávám k zubaři
Jaká je pracovní doba ženské na mateřské? K tomu mě přivádí myšlenka, když mi na 3 hoďky vezme chlap děti ven, vezme vlastně fachu za mě, je na brigádě a nebo mám obědovou pauzu z práce? Nebo mám pracovní dobu dejme tomu 12 hodin denně a víkendy a zbytek času, já hloupá, pečuju o děti ve svém volném čase?
A máte v rukávu nějaké hlášky chlapů, které vás odzbrojily?
Já slyšela (naštěstí ne u nás): "Nic neděláš a ještě to děláš blbě!"
Můj táta: "A to nemůžeš to mimino nechat řvát, když pracuješ? Vždyť si tím trénují plíce!"
Mandža: "Už se těším, až budeš zase normální!"