Přidat odpověď
Michale, ale to je asi trošku mimo, podívej, já jsem třeba doma a pečuji o rodinu, protože, zcela objektivně vzato, žena je k těm dětem od přírody více připoutaná - těhotenství, porod, kojení a věci s tím související. Logicky vzato, u většiny rodin je výdělek chlapa mnohem vyšší, než potenciální výdělek ženy, důvodů je mnoho, určitá diskriminace žen na trhu práce kvůli dětem, vypadení z profesního života kvůli výše zmíněnému. Takže kdybych třeba já udělala to co radíš zakladatelce, tak se asi budeme pást. Ono nejde o to, že by manželovi něco vyčítala, já jsem třeba moc ráda za to, jakuo nadstandardně placenou práci můj partner má. Ano, je časově náročná, ano, mívají firemní akce, to mi primárně nevadí. Problém může být opravdu ten, že se žena cítí doma nedoceněná, protože ta práce co se dělá doma kolem dětí a domu není vlastně nikde vidět, resp. je vidět, až když by se přestala dělat. Ono to může být dost ubíjející, zvlášť pokud se jedná o dlouholetý stav. Přitom se může jednat o harmonickou rodinu, fungující, jako je třeba ta naše. Já nemůžu fakt říct půl špatného slova na svého chlapa, ale faktem je, že taky potřebují relax, ono zrealizovat víkend bez dětí, pokud jich máš víc, nemusí být vždy snadné. ženy se někdy můžou cítit v pasti tím, že mají děti prakticky 24 hodin denně u sebe, takový ten vnitřní pocit nesvobody, což by samo o sobě nevadilo, kdyby byla občas možnost úniku. Já zrovna aktuálně jedu na rezervu a opravdu pár dní bez dětí potřebuji jako sůl. Leč, děti marodí, je podzim, přehoupne se zima, pak porod, tak se fakt cítím v pasti při předtavě, že se dalších pár let neutrhnu z toho blázince, který mám za normálních okolností vlastně ráda.
Předchozí