Mc je komerční z toho hlediska, že každý hambáč procestuje minimálně půl Evropy než se dostane na talíř, a to zvíře před tím zpracováním taky projede půl Evropy nebo světa, protože nadnárodní koncerny prostě využívají levnou prac.sílu, a klidně zboží táhnou přes půl světa, aby ho levně někde někdo připravil a následně tím, že se to vozí sem a tam, tak to ucpává silnice, spotřebovává naftu, ničí ovzduší a všechny ty obaly pak leží tisíc let na skládce, případně se spalují ve spalovnách, v lepším případě ekologických, kam se to zase ale veze stovky kilometrů, to je to co se nadnárodním společnostem vyčítá a většinou daně platí někde na nějakých ostrovech, takže z toho bohatnou už mega bohatí a prohlubuje to propast mezi finančními oligarchy a ostatním lidem planety
to, že nelze nalézt bufet s čistým záchodem s místními kvalitně zpracovanými surovinami je prostě k
a těmto koncernům to nahrává