Přidat odpověď
Mně deskové hry baví, ale kluk zatím neumí zpracovat prohru (ani náznak prohry), hned se vzteká a rozmetá vše po stole, takže to je problém.
K vánocům jsem teď narazila na dvě věci, které jsem pořídila, které by je měly aktivně zabavit, max. s malou výpomocí od maminky.
Tou první je hrouda (asi ze sádry), v níž jsou figurky dinosaurů. K tomu je nářadí a děti dělají archeology - nářadím ty dinosaury z hroudy dolují. (Měli jsme něco podobného před dvěma lety, ale byla to jen jedna malá hrouda s jedním dinosaurem.To dostala holka k narozeninám, kluk byl tehdy ještě malej.) K tomu je hra (na principu házení kostkou a chození po trase), kde se použijí ty vydolované figurky. O tu hru mi ani tak nejde, ale líbilo se mi to hledání, to by mohlo děti v zimě venku aspoň na čtvrt hodiny zabavit.
To druhé je skládačka z kartonu. Je to placaté a složí se z toho hrad, který má bránu a uvnitř nádvoří, takže nějaké menší hračky - panáčci, autíčka apod., se tam vejdou. Je to z kartonu, tak by to mohlo chvíli vydržet. Je to bílé, takže si to děti samy obarví. Mají různé typy staveb a taky loď.
Předchozí