| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

mám děti tři a vždycky říkám kamarádce, která otěhotní neplánovaně potřetí, že to prostě dá - protože největší skok je z jednoho dítěte na dvě, kdy si hlavně maminka musí uvědomit, že se nemůže oběma dětem věnovat 100%

myslím, že to není úplně špatný - u nás teda syn nijak netrpěl, jednak měl už 4,5 když se dcerka narodil a díky bohu za to a druhak teda se mnou od 11 dní chodil do práce, takže nikdy jsem se mu úplně 100% nevěnovala.. ale péče měl dostatek. závislák byl jak na co, dcerka prostřední hrozně plakala, postupně se ukázalo že á adhd, bylo s ní hrozně práce, na úkor staršího syna.. ale nikdy mi to nevyčetl, třetí syn se narodil 3,5 roku od ségry a 8 let od bráchy a musím říct, že závislák z nich je nejmenší, nemusí se po mě plazit když usíná, nepotřebuje ustavičně chovat, kolikrát ani nestojí o to, abych se mu věnovala.. prostě mu podám, co potřebuje a vyžene mě..
myslím, že je dobrý, když ty děti si uvědomí že nejsou samy, syn nejstarší brzy přišel na to, že když mi pomůže třeba uklidit, s nádobím, vysát, utřít prach, tak pak až ségra spí můžu se místo úklidu věnovat jemu a u toho nejmladšího my zase přijde, že mu hodně dávají sourozenci, když mají chuť hrají si s ním a on je za to rád, má rád jejich kamarády i péči, ale děti do toho nijak nenutím - mají chuť hrají si s ním, pomáhají, ale nemusí... oba ale ví, že je to o vyjednávání a pomoci druhým, když pomůžou oni mě, mám pak víc času a energie pro ně. A o vyjednávání a kompromisech podle mě život je, ne o tom, že dostanu všechno.

neměj výčitky, na závislost jí určitě nezaděláváš, to že chvíli pofňukává, rozhodně nevede k závislosti, ty děti prostě buď mají větší měrou potřebu být závislé.. a mě teda přijde, že ti co ze začátku jsou více závislé, tak jsou potom více samostatné a to tak rychle, že se ani nenaděješ.

Nejstarší závislák moc velký nebyl, byl hlídací od půl roku, nechal si od kde koho kde co.. ale teď je hrozně citlivý, přemýšlivý.. a furt mě hodně potřebuje - je mu 10 a letos poprvé byl někde sám dýl jak přes noc, dcerka byla strašný závislák, od nikoho nic nechtěla, všechno ode mně, pořád jen plakala, křičela, brečela.. a ve čtyřech jak když utne, jezdí sama k babičce na tři dny.. kde s kýámkoliv za jakoukoliv zábavou, jako stýská se jí... ale ráda si všechno vychutná a užije
a nejmladší jsem si myslela, že je závislák a ve finále sem závislák já na něm, v létě měl čerstvě dva a byl 2x 4 dny tedy 3 noci u mých rodičů se sourozenci a jaké bylo mé překvapení, když jsem přijela, že mě vítá.. mamí obejme a zase běží si po svém

a taky si uvědom, že dcerka, už se do toho narodila, že jsou dva.. vyroste s tím, neví co to je být jeden, spíš se podkávám s tím, že spíš mají maminky výčitky, že se nevěnují tomu staršímu jako doteď.

~6~~6~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.