| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

mám 10ti letého hodně citlivého páťáka.. pití řeším neustále, vylévat ho teda nevylévá, když nepije vadí mi to.

Tudle jsme řešili ztrátu jeho mobilu, měl ho mít na 99% doma, prohledali jsme snad všechno a tak se měl poptat ve škole - u uklízeček - mají kumbál nálezů a ztrát u školníka, zeptal se uklízečky a tamu řekla, že se podívá a pokud ho najde, dá ho k zástupkyni - další krok, měl se zeptat zástupkyně, když jsem se ho už asi pátý den ptala, tak řekl, že ji potkal a že neměla čas a že si tam máme zavolat.. doma an nevím proč a jak jsem přišla na to, že ji nepodkal.. tak jsem mu nakázala aby si tam zavolal sám. Pak z něj vypadlo, že se bál se zeptat, tak jsme si to vysvětliáli

jinak mi ve třetí třídě 2x přišel domů s pláčem a o dost později a to proto, že dostal 5 za to že něco neměl - kružítko, pravítko, už přesně nevím co a děti e škole mu řekli, že ho za to seřežu - syn nedostýává.. a tak se bál jít domů. Taky nejsem ras, taky myslím, že sem fajn máma.. ale občas se v té hlavičce nějaká takovou hloupůska vylíhne.. a podle mě lžou protože mají strach - pokud to není nějaká cílená lež, aby něčeho dosáhly.. tak se spíš snažím dopítit, proč lhal - teď je v páté třídě a nebojí se domů přijít ani s pětkou - žádnou teda nemá, má samé jedničky.. ale nebojí se říct ani o průšvihu, ví že mnohem víc ocením to, když mi to řekne na rovinu - že když pak zjistím, že zatloukal a lhal, je má reakce mnohem horší..

takže bych to dcerce vysvětlila.. i s tím pitím, že škodí sama sobě - trpí tím ledviny a případně, pokud prostě nedopije, tak pak dohnat pití doma a s tou trojkou jí vysvětlit, že se přece nic nestalo, že to se může stát každému, dostat špatnou známku, ale je potřeba to říct, aby se to dalo za včasu opravit. Pokud dcerce na prospěchu záleží, tak jí třeba říct, že pokud by ses to nedozvědla včas, neměla by třeba už možnost špatnou známku opravit a zhoršila by si tak vysvědčení, takhle když to víš hned a víš za co, můžete se spolu na to podívat a učivo dohnat.

v tomhle případě bych netrestala, nelhala cíleně, aby něco získala.. prostě se jen bála ~6~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.