Přidat odpověď
Ahoj,
diskusi jsem nečetla. Myslím, že to že jsi prozřela už je veliký krok. A co zkusit třeba přečíst si nějakou knížku? Mě osobně knihy pomáhají rozkrývat myšlenkové pochody dětí, vyrustala jsem jinak než vychovávám svoje děti. Knihy neberu jako dogma, ale vytáhnu si z nich občas dobrou radu či pohled na určité situace.
Jinak co se toho uklízení např. týče. Tak u nás třebas starší syn nikdy neměl problém s uklízením a dnes to u nás vypadá tak, že když se domluvíme, že budeme uklízet, starší zpravidla začne a mladší lelkuje kolem a spíš ještě více rozhazuje. Tak že jim chodíme pomáhat a snažíme se směrovat toho mladšího protože starší by jinak všechno uklidil sám a přitom on nepořádek ani nedělá. Tak nějak se mi mu podařilo vštípit, že si něco vyndám a když už si s tím nehraji, tak to zase odložím na místo. U mladšího už to tak jednoduché není, ale také se snažíme být zásadoví (a i tak je to trochu jiné protože je jiná povaha a taky hodně využívám toho, že si pohraje se starším, tak že narozdíl od staršího už tolik u her neasistuji a i to dělá své).
Předchozí