Tak kamarádce to maminka na poslední chvíli zatrhla
(= soudím, že předtím to ani netušila), takže jsem nakonec musela jít s dcerou já, abych (mj.) koupila lístek, že jo.
No, děje v tom bylo asi jako v reklamě na prací prostředek, naštěstí to netrvalo 3h, jak jsem se obávala. Též jsem nepochopila, proč na jedné straně to bylo tak neskutečně cudné a VUBEC to nebylo - k mému zklamání, od filmu o upírech jsem čekala trochu napětí - strašidelné, na druhé straně se tam bez skurpulí s křupnutím utrhávaly hlavy, jakkoli bylo možno přece protivníky, s ohledem na tu cílovou skupinu 10+, vyřadit z boje jejich prostou proměnou v písek...též scéna s chlapečkem s pusou od krve tam byla nadbytečná, v tomto kontextu. Prostě buď teda horror motorovou pilou, a nebo lehounké našlapování, ale nic "mezi". Takhle to nebavilo ani dceru ("To byla teda kravina!", pravila) ani mě, i když já jsem si čas krátila představováním si, co by se dalo po 22. hodině podnikat se všemi těmi krásnými ušlechtilými upíry
, když mají nekonečnou energii
Jinak, prosím o dovysvětlení, proč
1) nebylo otci divné, že je jeho dcera najednou studená
2) proč Edward neproměnil Bellu v upírku rovnou, když si svůj stav (nesmrtelnost, nekonečná energie,...) poté tak pochvalovala
3) zda mohou mít upíři děti, míněno, jen tak mezi sebou, ne s člověkem
K doplnění vzdělání si samozřejmě dopustím ty další díly