| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Persepolis, myslím, že rozumím, ale přijde mi to na tenhle svět trochu moc idealistický :-)
Takhle to totiž nefunguje a i proto je publicistika mocný a nebezpečný nástroj. V žádném případě nejsem pro cenzuru, ale vidím zatracený rozdíl mezi cenzurou a požadavkem na etickou, objektivní, nesenzacetichtivou žurnalistiku, kde osobní exhibice a hojení si mindráků nemá šanci na prostor.
Pracovala jsem ve zdravotnictví a věř mi, že jsem velmi často měla chuť říct na plná ústa, co si myslím, a že mě chování některých pacientů a jejich rodin deptalo, ale rozhodně jsem to nemohla řešit tím, že bych na ně začala řvát, co jsou za blbce. Nejen že by mě to stálo místo ~;), ale taky by to ode mě bylo nedospělé a hrubě neprofesionální, plus jsem to brala tak - a často zjišťovala, že to tak skutečně je - že ti lidé jsou vyděšení, vykolejení, necítí se dobře, jsou v cizím prostředí a neví nic o tom, jak to ve zdravotnickém zařízení funguje. A že kolikrát pomůže si na ně vyšetřit trochu času a situace se rázem zlepší pro ně i pro mě. No a když to holt nejde, tak se musím naučit relaxovat a nebrat si to tolik.
Tenhle příspěvek asi nebude vypadat úplně souvisle, ale chci tím říct, že pravý profesionál by za sebe neměl nechat promlouvat zjitřené emoce a osobní problémy. Přitom samozřejmě není na překážku emoce použít, ale nejprve se s nimi naučit řádně nakládat. Pak se to docela promítne i do soukromí, byť by mě zamrzelo, i kdybych něco takového jako ten článek zaslechla i od sousedního stolu v hospodě. Ale asi bych to neřešila už druhý den na netu. Zatímco taková veřejná prezentace, jakou z toho udělal JXD, vnímám jako něco, co by se v právním státě nemělo dít.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.