| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Chránit mrňata mi přijde ok, oni maj podle mě ten stres z neznámýho světa takjakotak (pamatuju sama na sebe). Ale postupně se školní docházkou je třeba přidávat samostatnosti. Třeba vždycky zírám jak třeťáci jsou dnes doprovázeni do školy. U nás od 3. třídy nedoprovázel do školy nikdo nikoho, a to všichni dojížděli i přes půl hodiny a s přestupem a s pražskými přechody.

Nevím jak dnešní děcka, ale už na gymplu mi přišla část třídy totálně rozmazlenejch v tom, že nedovedou samostatně řešit banality. Třeba někam zavolat, na něco se zeptat, jet meziměsto autobusem, mrknout do mapy nebo nedejbože do jízdního řádu, něco si přichystat k jídlu. Nejen že to neumněli - nechtěli, báli se. Nebo jim rodiče nedovolovali jezdit na víkend ani v 17 letech se spolužákama na chalupu.
Nebo když na základce 2. stupeň někdo zapomněl svačinu a rodiče mu ji donesli do hodiny - uplně mi bylo líto těch dětí rudých až na zadku hanbou, že jim rodiče přes půl prahy nesou housku v pytlíku.
Alebo když dospělí kamarádi musej hlídat svoje sourozence ve věku 13-18 let, aby chudáci nebyli sami přes noc doma. No tyhle super hlídaný děti od 18 frnkly z domova do jinýho města a měly od rodičů pokoj. No jak se cítí rodiče, když jejich dítě nesmí být do 18 samo přes noc a pak se odstěhuje, nevím. podotýkám, že v celém odstavci mluvim o běžných dětech. No a jsou z nich běžní dospělí, jako ze všech ostatních...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.