Přidat odpověď
Ahoj,
Mám problém, který nás trápí už dávno, ale dnes jsem se odhodlala se zeptat.
Takže jak získat autoritu u dětí? Jestli mi napíšete že je to vrozené a nedá se to nijak ovlivnit, tak mě moc nepotěšíte. Takže jak na to? Jde to? Jak zvýšit autoritu u dětí a docílit, aby poslouchali?
Jak jste si získali autoritu vy?
Už dříve jsem si všimla a dneska jsem to viděla zase, že naše hodně živé děti (5+7) cizí lidi poslechnou více než nás, někdy je sice vidět neochota, ale dají si nakonec vždy říct. Ale nás takto neposlechnou. Je to vidět na logopedii kam děti chodí - paní logopedku poslechnou na slovo a krásně s ní cvičí, ale s náma ne. A je to tak i ve školce, kde hezky spolupracují, ale s náma rodičema nechtějí. Stejně tak s babičkou.
Nejsme si vědomí nějaké chyby ve výchově, ale asi jsme ji udělali, ikdyž nevíme kde. Byla jsem také na kurzu RaR a zkoušela jsem uplatňovat principy, ale většinou to skončilo na tom, že syn opáčil: já si nic nevyberu (když jsem mu dala vybrat co chce udělat), nebo já si budu dělat jenom co já chci (na oprávněný požadavek) apod.
Pokud víte, jak se dá pracovat na zvýšení autority u dětí, tak prosím napište. A prosím nepište, že jsme to už prošvihli, chci radu ne výčitky nebo "promlouvání do duše" - to nám nepomůže.
Díky.
Předchozí