Já mám celiakii diagnostikovanou 6 let. V první fázi, než jsem "vychytala" bezlepkové pečivo a těstoviny jsem prostě jedla maso a všemožné druhy zeleniny 100x jinak. Vařím normálně pro celou rodinu - nepoužívám polotovary, na všem kontroluju složení, je-li třeba něco zahustit, používám bezlepkovou mouku, a těstoviny a pečivo si připravuju zvlášť. Jídelníček se mi od dob "před celiakií" nijak výrazně nezměnil.
Je potřeba si při nákupu číst opravdu na všem složení, protože pšeničný škrob je přidávaný do všeho od jogurtů po bramborové čipsy. Časem v každé kategorii potravin vychytáte několik výrobků bez lepku. Mně v začátcích hodně pomohl seznam bezlepkových výrobků na http://www.vupp.cz/czvupp/04bezlepkove/index.htm. Není sice úplně kompletní, ale je to dobrá pomůcka.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.