Přidat odpověď
Pardon doklikla jsem si to dříve ještě malý dodatek k tvému komentáři...týkající se počtu 144 000.
Několik závažných důvodů svědčí o tom, že 12 kmenů, o nichž se pojednává v 7. kapitole Zjevení, musí být tento duchovní Izrael. Jejich seznam zde neodpovídá údajům o přirozeném Izraeli, které jsou uvedeny v 1. kapitole 4. Mojžíšovy. Jeruzalémský chrám a kněžstvo a také všechny kmenové záznamy přirozeného Izraele byly provždy zničeny, natrvalo ztraceny dávno před tím, než měl Jan v roce 96 n. l. své vidění. Důležitější však je, že Jan obdržel své vidění na základě událostí, k nimž došlo v období od Letnic roku 33 n. l., jak zde již bylo uvedeno. Ve světle těchto událostí je v Janově vidění odhaleno, že počet těch, kdo stojí na nebeské hoře Sion s Beránkem (kterého kdysi přirozený Izrael zavrhl) — počet tohoto duchovního Božího Izraele —, je 144 000 a že byli „koupeni zprostřed lidstva“. (Zj 7:4; 14:1, 4)
Původně byl samozřejmě vybrán Izraelský národ, ale jen az určitých podmínek viz
2.Mojžíšova 19:5, 6
"A jestliže teď budete přesně poslouchat můj hlas a skutečně budete dodržovat mou smlouvu, pak se jistě stanete mým zvláštním majetkem ze všech [ostatních] národů, protože celá země patří mně. 6 A sami se mi stanete královstvím kněží a svatým národem.‘ To jsou slova, která máš říci izraelským synům." Jak víme Izraelský národ zavrhl Krista, přibili ho na kůl, odvrátili se od pravého uctívání a tak byla pzornost obrácena k ostatním národům. Viz Skutky 15:14 nebo výše uvedené Zjevení 14:4 "To jsou ti, kdo se neposkvrnili se ženami; jsou vskutku panenští. To jsou ti, kdo neustále následují Beránka, ať jde kamkoli. Ti byli koupeni zprostřed lidstva jako první ovoce Bohu a Beránkovi."
a aby někdo neřekl, že používám jen Bibli SJ, zde je překlad ekumenický a můžete porovnat v čem je jiný
" To jsou ti, kdo neporušili svou čistotu se ženami a zůstali panici. Ti následujá Beránka, kamkoli jde. Ti jako PRVNÍ Z LIDSTVA byli vykoupeni Bohu a Beránkovi."
a Kralická Bible:
"Totoť jsou ti, kteříž s ženami nejsou poskvrněni, nebo panicové jsou. Tiť jsou, kteříž následují Beránka, kamž by kdykoli šel, tiť o jsou vykoupeni Z LIDÍ, PRVOTINY Bohu a Beránkovi."
Předchozí