Jsi ve velmi složité situaci, chápu, jak moc Tě to trápí...
Nečetla jsem všechny příspěvky, mohu Ti napsat vlastní zkušenosti s péčí o moji maminku:
- informuj se u praktického lékaře maminky, zda v místě existuje nějaká pečovatelská služba, my využíváme např. služeb Homecare, na Moravě bude určitě existovat nějaká podobná služba, službu jsme měli na základě schválení lékařem hrazenou pojišťovnou, nabízejí nejen ošetřovatelskou ale i pečovatelskou službu, maminka by možná na tyto účely mohla dostat příspěvek - nevím, jak je to ale nově
- zajistili jsme u naší maminky úklid 1x za týden, plus paní na úklid za 80 Kč na hodinu zajišťuje doprovod k lékaři, pokud já ani bratr nemůžeme, určitě by jsi v okolí někoho našla
- zkus si s bratry promluvit, můj bráška situaci také u nás nejdřív nechápal, já mám maminku sice celkem blízko, ale také malé děti, zaměstnání, ....To víš i jsem brečela, nakonec pochopil a naštěstí se zapojuje: finanční náklady na úklid dělíme napůl, střídáme se v nákupech, v doprovodech k lékaři, sice většinu věcí připomínám já, objednávám k lékaři, komunikuji s paní na úklid atd., ale je to oproti minulosti veliký rozdíl. Tak to zkus, třeba i se švagrovou, možná pochopí...
Moc držím palce, je to náročné období, přeji, ať se vše urovná, maminka se uzdraví a je lépe