| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jájo,

já jsem kdysi byla v situaci, kdy mi taky po smrti rodičů krom mých pěstounů hodně pomohla jedna osoba, která měla vlastní rodinu, ale mě de facto přijala jakoby za vnučku a strašně moc mi dala. Pak onemocněla tak, že potřebovala trvalou péči, vzala si ji k sobě její dcera a hned mi volala, abych se na péči podílela. To jsem považovala za samozřejmé, že pomůžu podle svých sil, a o to jsem se i snažila. Ovšem ta dcera měla dva dospělé syny a dospělého vnuka (tj. pravnuka té paní, o které mluvím). Ti synové se odmítli na péči nebo pomoci téměř JAKKOLI podílet (tj. za rok, co to bylo potřeba, tak jeden pomohl pokud vím jednou a ten druhý vůbec, jen ten pravnuk se občas zapojil trochu víc). Když jsem to té dceři nadnesla, jestli by nemohli občas i ti synové, tak mi řekla, že přece nemůžou, že mají své koníčky (!) to, jestli já mám taky nějakého koníčka, to nikoho nezajímalo (dobrovolně a ráda jsem se v tom omezila, protože tu starou paní jsem měla moc ráda a cítila jsem, že jí toho hodně dlužím, a chtěla jsem zkrátka pomoct v rámci svých možností).

Pokud bych já byla ten hlavní pečovatel, tak bych si ty synáčky podala, ale takhle to nešlo, takže jsem držela pusu a krok a pomohla s tím, na co jsem se cítila (2 - 3 x týdně odpoledne pomoc s koupáním, krmením, procházkou, ). A když jsem jednou nemohla (měla jsem něco domluveného hodně dlouho dopředu a těšila jsem se na to), tak mi to ta dcera vyčetla a asi něco napovídala té paní, protože ta pak plakala, že ji nemám ráda, že jsem k ní nechtěla přijít ~n~ (a ~4~ té dceři).

A když ta paní pak umřela, tak mi ta dcera nenabídla ani její fotku (teď nechci, aby to vyznělo blbě, protože nic materiálního bych nechtěla a ani si nevzala, ale o pár fotek bych byla stála jako vzpomínku).

Takže tak - rozumím Pawlle, že u ní ta tetka skončila, u mě takhle skončili ti povedení synáčkové ~4~~4~~4~.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.