| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

ahoj - mám tři děti..
nejstrašímu je 10,5 jako miminko byl hodný.. šikovný, hezky mluvil.. teď je v páté třídě má samé jedničky bez učení chce na gymnázium.. je to ale introvertní nepraktický intelektuál a denně řeším x věcí, že mu někdo ubližuje, občas i on sám se chová trochu asociálně.. to co má na inteligenci postrádá na empatii

je hrozný bordelář, všechno mu musím říkat milionkrát... ale když s emu dá prostor dokáže se i tři hodiny vzorně postarat o dva mladší sourozence, když musím do práce, mimochodem logo chodil taky, neuměl jen r a ř špatně vysloval l a přesto jsme tam chodili víc než rok než se to naučil

prostřední holčička bude mít za pár dní šest - má adhd a AS - podobná nátura jako tvoje.. už od miminka hrozně křičí, ječí, občas i ubližuje bráškům, i tomu menšímu, přesto, že je oba miluje.. prostě sama sis na to odpověděla, holčička tvoje za to nemůže a problém je v tobě, musíš se ty s ní naučit zacházet a jednat a hlavně sama sobě vysvětlit že holčička za to nemůže..
mě občas už taky tečou nervy... někdy je i problém ji jen vykoupat bez řevu.. dokáže se kvůli kravině tak strašně vystresovat, že je k neutišení.. a ikdyž mě to v tu chvíli spíš vytočí, tak mluvím klidně a za chvíli je klidná i ona, protože ten klid ze mně přejde na ni.. když není doma, moc mi chybí, stejně jako bráškové, přesto, že jsou tak rozdílní.. mlaé je všude plno, a když má dobrý den je nejlepší ségra i dcera na světě.. ona teda je zase dost pořádná - souvisí to s tím aspergerem, musí mít věci na svém místě.. a své rituály..
Mimochodem mluvila mnohem hůř než starší brácha.. neuměla půlku abecedy, na logo chodíme necelý rok.. a už umí úplně všechno i přes poruchu soustředění a pozornosti.

nejmladšímu jsou 2,5 a je to taky hodné milé sluníčko, domluvíš se s ním - on teda moc nemluví.. proti sourozencům prakticky vůbec.. ale domluví se a nechá si řadu věcí i vysvětlit, náš malej prostřední zbžňuje.. a já se spíš snažím jim to ulehčit a naučit se spolu žít relativně v klidu a stresu předcházet..
když si malá hraje a malej přiběhne a něco jí bere, tak jemu se snažím vysvětlit aby jí to takhle nebral a jí zase, že je pro ni lepší mu třeba říkat co má dělat, on ji většinou ochotně a rád asistuje a nebo mu prostě pučit nějakou část té hračky - třeba dva petšopáky.. a on jí dá pokoj..
nebo občas je koriguju.. aby malej třeba prostřední nebral lego.. aby nejstarší neoplácel plácnutím, když prostřední náhodou vyjede a praští ho..

ale miluju je všechny stejně a chybí mi všichni stejně když tu nejsou a u nás je paradox.. že oba kluci byli "nehody - náhody" - tedy chtěné.. ale prakticky neplánované a malá byla jediná plánovaná, nemohla jsem dva roky otěhotnět a dává mi nejvíc zabrat..

ale když budeš v klidu ty (u nás teda se křikem nic nespraví.. já malou občas pošlu se uklidnit do pokoje, mezičas použiju i na uklidnění sebe.. a když už jde do tuhého.. tak počítám do tří.. ví že pak by dostala, ač nikdy nedostala.. ale ta hrozba na ni stačí.. nikdy jsem do tří nedopočítala - to je taková naše nouzová.. pokud se nemůžeme hnout)
zkus se do dcerky vcítit a buď klidnější, když budeš klidnější ty, bude to cítit i malá a bude víc v pohodě.. ona musí cítit, že ji miluješ taková jaká je bez výhrad... tyto děti to moc potřebují..
jinak k psycholožce nechodíte? psycholožka, neuroložka - by ti měly nastínit výchovné postupy, aby jste byly v pohodě obě a tím i celá rodina.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.