Já si s tchánovci vykám a přesně to vyjadřuje náš vztah: nepříliš osobní. Neumím zjevně navázat bližší vztah s lidmi, kteří si udržují odstup vykáním, a pro mě je vykání formou odstupu (proto si s cizími lidmi vykáme, že si nejsme blízcí). Blízcí lidé si tykají a to i mezigeneračně. Tykání mi nenabídli, takže tuto formu "vztahu" akceptuju a v jejich případě bez větších problémů.
Můj manžel si s mým otcem tyká a tykal si i s mámou, když ještě žila. U nás je samozřejmé, že kdo jde do rodiny, stává se blízkým, a i forma oslovování tomu odpovídá.
Každý v tykání či vykání vidí něco jiného, pro mě je to takto:)
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.