| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Obracím se na Vás s prosbou o radu. Můj skoro šestiletý syn se začal zajímat o smrt - podotýkám, že doposud nám v rodině nikdo nezemřel. Syn se nás vyptává, jestli taky umřeme a kdy . Snažíme se mu vysvětlit, že jednou zemře každý a že usne a bude spinkat v hrobečku a pak bude třeba v nebíčku. Jenže syn potom hodně brečí a bojí se, že nechce abychom zemřeli a potom většinou mívá noční můry, kdy pláče celou noc , protože se mu zdá, že zemře i on, že ho třeba srazí auto a zabije se. V autě se začal bát a neustále nás nabádá, abychom jezdili pomaleji / i když nejsme z těch, kdo překročuje rychlost/ když jde přes silnici , milionkrát se rozhlíží,aby ho nezabilo auto apod. Je mi ho strašně líto a chtěla bych mu to vysvětlit nějak,aby to nechápal tak ve zlém, že smrt k životu patří a že né vždy je to špatné, jenže nevím jak. Tak jednou za 14 dní se na to téma zeptá a vždycky je z toho úplně rozhozenej,a pak má ty noční můry a je z toho špatnej a bojí se. Dneska např. jsme museli jet celou cestu 40-50 km/h cca 13 km než jsme dojeli do práce, protože se bál, že se zabijeme (nikdy jsme neměli nehodu, nikdy nic takového nezažil) a pak se mě ptal,kolik má životů, a proč má jenom jeden a co když se mu něco stane a umře a pak na mě visel asi hodinu, než jsem ho nějak rozptýlila, protože se zase bál. Nemáte někdo nějakou radu?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.