Přidat odpověď
uáááá, naopak, na to, že děcko do školy chce, bych dala bez ohledu na to, co umí a co říká ppp a učitelky - protože když chce, bude ochotný dělat, když se za rok znuděně konečně do té školy dostane, bude mít pocit, že dál nemusí nic dělat, bude zlenivělý
Jak jsme nedávno psala - podle tkaniček bych školní zralost neposuzovala, a podle "sociální vyzrálosti" taky ne, každý má jiný vztah k lidem a to jak k dospělým, tak k dětem, takže za mě jde o to, jestli se umí a je ochotný a schopný domlouvat, jak, to je jiná věc, někdo to neumí do dospělosti
co se týká logopedie - můj syn šel do školy i přes nedoporučení školky, málem přeskočil pak ročník, vybrali jsme školu, kde si s ním poradí po všech stránkách, berou na vědomí, že když je někde přidáno, jinde to chybí...
jak jsme říkala v jeho 6 letech - kdyby měl na 1. třídu čekat do doby, kdy bude sociálně na úrovni a bude umět správně mluvit a zavazovat tkaničky, do školy by nešel ani v 10. A můžu potvrdit - je mu 10 za dva měsíce, sociálně pořád nic moc, tkaničky nic a na logopedii chodíme pořád a ještě dlouho chodit budeme.
Zato nemá problém s matematikou pro mnohem starší.
nejmladší bude mít 6 za měsíc, měl opravdu těžký start do života, nese si ještě dost problémů, a to i psychických, na logopedii chodíme (do logopedické školky ), tkaničky jsme mu ještě ani neukázala, přesto do školy chce, učí se písmenka a čísla, CHCE se učit a ani mě by nenapadlo před měsícem, co všechno dokáže zvládnout za jeden jediný měsíc, právě proto, že sám chce - rozhodl se, že bude chodit do školy, že už nechce být ve školce, ví, že musí počkat do září, ale mezi tím se chce naučit co nejvíc, bránit mu v tom rozhodně nehodlám, naopak ho podporuju - ale nenutím
Předchozí