Ne, není.
Recept na Maminčiny dalamánky:
250ml vody, 3/4 kostky čerstvého droždí, 1 lžička cukru, 350-400g bezlepkové mouky 1:1 Mantler a Jizerka, 3 lžíce oleje, 1 lžička soli, kmín, semínka (sezam, slunečnice).
Minule jsem vyzkoušela dát část pohankové mouky, a byly sice rozpláclejší, ale chutnaly mi snad ještě lépe.
Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme droždí a necháme chvíli vzkypět. Pak přidáme lžičku soli, olej a mouky. Elektrickým hnětačem umícháme nepříliš husté těsto, do kterého nakonec vmícháme lžičku kmínu nebo různá semínka. Lžící namočenou ve vodě vykrajujeme z těsta bochánky, mokrou je vytvarujeme a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme semínky, necháme jen asi 10minut kynout a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 15 až 20minut.
Je to přepsáno z knihy Bezlepková kuchařka.