Přidat odpověď
Saló jsem dokoukala, možná kvůli tomu, že na tom byli kdysi mí spolužáci na vejšce a věděla jsem zhruba co čekat, ale i tak mě film šokoval. Už bych ho samozřejmě, ani nic podobného, nikdy nechtěla vidět.
Spousta lidí má na tento film názor takový, že se jedná o umění a proto tento film vyvolává tolik pobouření a chutí diskutovat. Jenže už si jaksi nevšimnou, že nikdo nediskutuje o myšlenkách a poselstvích, které většinou každý kvalitní film obsahuje(a tento jich evidentně moc nemá), ale spíše o tom, zda měl režisér právo zobrazovat všechny ty nechutné a perverzní detaily.
Já jsem toho názoru, že inteligentnímu člověku stačí náznak, primitivovi je potřeba předložit vše do detailu a v tom je i rozdíl mezi kvalitními a brakovými filmy. U tohoto filmu opravdu podezřívám autory, že se v těchto nechutnostech vyžívali a chtěli za každou cenu šokovat, a tím se proslavit(nejjednodušší cesta ke slávě). Režisér na to však nakonec doplatil, protože ho za tento film nějaký psychopat nakonec zavraždil.
Mmch, dobře jsi udělala, že jsi tento film nedokoukala do konce, protože nechutnosti a brutality se neustále stupňovaly a skončilo to záběry na mučení obětí, jejich věšení, vydloubávání očí. Nácci se u toho dobře bavili a dokonce nad oběťmi tancovali.
Předchozí