| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Manko,

já o nějakém „skákání okolo dítěte“ vůbec nemluvila a ani bych tohle nikdy nevyžadovala. Mluvím o druhém extrému – že bratr vytěsnil ze svého života mě a mou rodinu a na tom už nic nezmění, ani kdyby se na hlavu postavil. Bohužel – promarněný čas a spravit se to prostě NEDÁ. Moji kluci ostatně ani nevědí, že nějakého strejdu mají, protože ho viděli tak strašně málo (1x za rok na návštěvě u našich rodičů), že vůbec nevědí, o kom je řeč.

Když se starší syn narodil, bylo to pro mě jako pro pramatku takový „šok“~;), než jsem si vůbec já zvykla, že nějaké obletování strejdou bylo to poslední, na co jsem myslela. Ale postupem času, jak synek rostl a viděla jsem u jiných rodin, jak jejich tety a strejdy se o svoje synovce/neteře zajímají, berou je na výlet, blbnou s nima atd u nás tohle nepřipadá v úvahu…tak tehdy jsem pochopila, že ten opravdový vztah mezi strejdama/tetama a jejich synovcema/neteřema je opravdu o něčem jiném než o vynucené návštěvě 1x za rok.

Píšeš, že „bratr má své zájmy a svůj život a má na to plné právo“.
Ano, máš pravdu. Ženil se 10 let po mě, s jeho manželkou si absolutně nerozumím stejně tak jako on nikdy neměl ani SNAHU porozumět si s mým manželem (já jsem aspoň tu snahu měla v porozumění s jeho ženou – leč vše vyšlo naprázdno), má dvě malé děti a pro mě je typicky „pod pantoflem“. Už ví, co to obnáší vypiplat mimino, jezdit s nima po doktorech atd.

Takže doufám, že svědomí mu občas připomene jeho nesmyslné kecy na mě, že „se flákám 3 roky doma s děckem“ a „co furt mám s děckem, když je nemocný“ apodobně. Divím se sama sobě, že jsem ho už tenkrát neposlala do háje zelenýho. Ale člověk si pořád říká – „no jo, je to bratr, musím s ním vycházet zadobře apodobně“. Houby. Samozřejmě sám teď poznal, co to obnáší, mít malé děti.

Navíc jeho manželka se po rodičovské nemá kam vrátit do práce, je nezaměstnaná - což je samozřejmě úplně v pořádku, ta se doma samozřejmě "nefláká" jako jsem se "flákala" já. Ale on tohle v životě nepřizná. Mně samotnou už to nezajímá. Čas vrátit nejde a vztahy – ani po smrti jednoho z našich rodičů – prostě spravit nejdou.

Možná, že jeho teď taky mrzí, že jeho holky nemají žádnou tetu (=mě), která by se jim třeba i velice ráda věnovala.
Může si za to sám. Moji kluci jeho jako strejdu nikdy nepoznali a už nepoznají, už nemáme zájem. Zařídili jsme si svůj život po svém a pustíme si do něho jenom toho, koho chceme.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.