Tak já ti nevím....mému synovi bude v květnu 13 a taky výtvarnou činnost a společenské hry jsme nikdy nedělali...Vždy si dokázal jakoby něco vymyslet sám, má různé takové "okruhy", které ho baví a tak nějak to střídá - momentálně má jako zájem MHD
.
Vždycky jsem ho považovala taky za dost nesamostatného, ale když čtu o tvojí dceři, tak to odvolávám a musím říct, že je tedy samostatný dost. Například že momentálně má třeba angínu a bere atb. a dovede být od rána až do odpoledne sám doma, než přijdeme z práce - sám vstane, ohřeje si v poledne jídlo, uvaří si čaj...akorát teda to krájení jablka mu moc nejde
, to chce ráno nakrájet, než odejdu. Jinak všechny takové činnosti zvládne sám a určitě teda věčně neslyším "mamí, udělej to nebo ono", to rozhodně ne.
Ještě víc samostatnější než on mi připadá jeho 6tiletý bráška - ten si i sám to jablko nakrájí a tomu staršímu i donese
Z těch činností - asi moc neporadím, protože jak jsem psala, syn si vždy našel nějakou činnost sám (vymýšlí tratě, linky, kam povedou atd.) a společenské hry jsme nikdy nehráli.
Když píšeš o tom věnování se - tak oba kluci milují, když vymyslím nějaký program na víkend já nebo manžel, hrozně rádi chodíme na výlety, procházky, různá hřiště, jezírka, výstavy, muzea...a i ten starší se toho stále rád účastní. Tak si vždycky říkám, že jsem ráda - až mu nastane puberta, třeba už nebude chtít..čas hrozně letí, tak si to chci užít.